Onze visie

Ondanks de grote medische vooruitgang komen chronische pijnklachten en onverklaarbare pijnklachten steeds vaker voor.  In onze beleving zijn veel klachten waarmee mensen naar een fysiotherapeut gaan terug te voeren op lokale verkrampingen in spierweefsel ofwel triggerpoints. Triggerpoints kunnen niet worden gediagnosticeerd met röntgen foto's, echo, MRI of CT-scans. De enige manier om de aanwezigheid van een triggerpoint vast te stellen is via lichamelijk onderzoek.

Triggerpoints komen heel vaak voor... en toch worden ze heel vaak niet herkend...

De fysiotherapeuten die vermeld staan op deze website werken vanuit de ervaring dat de bron van pijn aan spieren, pezen en gewrichten met de vingers voelbaar is in het lichaam. Als therapeut voelen zij de verharding en de verkramping. Doordat hun behandeling de doorbloeding herstelt, neemt de pijn af en wordt het weefsel weer soepel.

Het herstellen van de doorbloeding vindt plaats door u lichamelijk te behandelen en/of door u te helpen om de oorzaak op psychologisch vlak te identificeren. U kunt hier meer lezen over onze wijze van triggerpoint behandeling.