Onverklaarbare bilpijn en beenpijn

De afgelopen jaren is triggerpointbehandeling bij verschillende patiënten met langdurige bilpijn en beenpijn succesvol gebleken. Het is heel naar dat sommige mensen jarenlang met hun pijn hebben rondgelopen. Injecties en therapie geven vaak geen of slechts kortdurend verlichting. Om dit leed te voorkomen, wil ik via deze pagina triggerpointtherapie bij bilpijn en beenpijn onder de aandacht brengen.

Oorzaken van bilpijn

Bilpijn kan verschillende oorzaken hebben. In de medische wereld zijn de volgende oorzaken algemeen bekend: afgeleide pijn uit de rug of uit het SI gewricht, het piriformis syndroom (ischias), een slijmbeursontsteking, een peesontsteking en verminderde beweeglijkheid van de rug, het SI gewricht of de heup.

Herkent u het onderstaande pijnpatroon van uzelf of dat van uw familielied, kennis, cliënt of patiënt? Triggerpoints kunnen dus ook verantwoordelijk zijn voor chronische hardnekkige bilpijn.

Beenpijn

Zoals u op het plaatje hieronder ziet, kunnen triggerpoints in de kleine bilspier ook pijn geven aan de achterkant en langs de buitenkant van het been. Deze pijn kan aangezien worden voor een hernia, ischias of afgeleide pijn uit de rug, waardoor behandeling kan falen.

Oorzaak van triggerpoints in de bilspieren

Uit ervaring blijkt dat triggerpoints in de bilspieren vaak ontstaan als gevolg van stress en emotionele factoren, een bekkenscheefstand, een beenlengteverschil, een verstoorde beweging van het SI-gewricht, overdreven pronatie van de voeten en (in het verleden) een hernia in de lumbale wervelkolom.

Symptomen van triggerpoints in de bilspieren

De pijn in de bil en/of het been kan intens gemeen aanvoelen en constant aanhouden. In de uitstralingsgebieden kan gevoelloosheid optreden. De pijn kan verergeren bij zitten, rechtop gaan staan, wandelen en liggen op de pijnlijke zijde. Het omdraaien op de pijnlijke bil tijdens slaap, maakt dat men wakker wordt van de pijn.

Contact

Indien u interesse hebt om uw bilpijn en/of beenpijn te laten onderzoeken op triggerpoints, kunt u contact opnemen voor een afspraak. Tijdens de eerste afspraak kan uw triggerpointtherapeut reeds aangeven of er sprake is van triggerpoints, en of deze gerelateerd zijn aan uw klachten. Tevens kan zij een inschatting maken van oorzakelijke en instandhoudende factoren, en de verwachte termijn aangeven waarin uw klachten als gevolg van triggerpointbehandeling kunnen afnemen.

Klik hier om een andere pijn lokatie te kiezen.

Meteen een afspraak maken voor triggerpointtherapie in Utrecht, Wageningen of Culemborg?

Zoek contact