Behandeling van triggerpoints

Triggerpoints kunnen op verschillende manieren behandeld worden. Hieronder zullen we een aantal behandelvormen toelichten:

  • Dry needling Hierbij worden triggerpoints gedeactiveerd door het inbrengen van acupunctuurnaalden. Een naald wordt precies in het triggerpoint geplaatst waardoor de lokale kramptoestand wordt opgeheven en lokale ontspanning ontstaat.
  • Triggerpoint Massage Massage technieken bevorderen ontspanning van spiervezels ter hoogte van het triggerpoint en verbeteren de doorbloeding. Technieken die vaak worden toegepast zijn diepe strijkingen of continue druk.
  • Zelf massage van triggerpoints Een effectieve manier om uw klachten te verminderen is het zelf behandelen van uw triggerpoints. Dit kan met of zonder hulpmiddelen. De triggerpointtherapeut kan u aanleren hoe u uw zelf thuis kunt behandelen.
  • Psychische benadering van triggerpoints  Triggerpoints ontstaan door een verminderde doorbloeding. Bekend is dat de amygdala (een onderdeel in de hersenen dat emotionele herinneringen opslaat) via de hypothalamus invloed heeft op het zelfstandige zenuwstelsel en daardoor op de doorbloeding overal in het lichaam. In Utrecht en Wageningen bieden wij een psychische benadering aan voor chronische pijn door triggerpoints.

Welke technieken uw triggerpointtherapeut toepast is afhankelijk van zijn of haar voorkeur en vaardigheden. U kunt het beste bij de therapeut van uw keuze informeren naar de behandelwijze.

De meeste klachten zijn met triggerpointbehandeling binnen 4 tot 8 sessies verholpen. Chronische klachten vereisen meestal meer tijd en toewijding, maar ook hier is binnen 6 sessies vaak sprake van een aanzienlijke verbetering. Een permanente afwezigheid van klachten is afhankelijk van de oorzaak en instandhoudende factoren. Hieraan zal tijdens de behandeling veel aandacht worden besteed. Wanneer lichamelijke behandeling u onvoldoende helpt, zou een psychische benadering wel goede resutaten kunnen geven.

Meteen een afspraak maken voor triggerpointtherapie in Utrecht, Wageningen of Culemborg?

Zoek contact